انتخاب پمپ آب خانگی | جدول انتخاب پمپ

انتخاب پمپ آب خانگی | جدول انتخاب پمپ

انتخاب پمپ آب خانگی | جدول انتخاب پمپ

Blog Article

قبل از خرید هر دستگاهی باید آن را به درستی انتخاب کرد. برای انتخاب پمپ آب خانگی نیاز به مشخصات و پارامترهایی است که عموما در فروشگاه‌های سنتی فروش پمپ یا توسط کارشناسان فروش در فروشگاه اینترنتی از مشتری سوال پرسیده می‌شود. این مشخصات عموما عبارتند از ارتفاع طبقه‌ای که در آن سکونت دارید، تعداد توالت، دستشویی، حمام و... و به عبارتی زیربنای کلی ساختمان و فاصله از محل نصب پمپ آب تا محل استفاده؛ اما پارامترهای انتخاب بهترین و مناسب‌ترین پمپ آب خانگی چیست و چگونه می‌توان خرید پمپ آب را به بهترین شکل ممکن انجام داد. در این مقاله سعی بر این است که نحوه انتخاب پمپ آب خانگی آموزش داده شود، پس با ما همراه باشید.

خرید پکیج پمپ آب خانگی
جدول انتخاب نوع پمپ آب خانگی
مراحل انتخاب پمپ آب خانگی بر اساس طبقه و متراژ ساختمان
اگر برای تامین آب مورد نیاز منزل خود به دنبال خرید پمپ مناسب هستید، قبل از پیدا کردن محصول مورد نظر باید چند پارامتر را در نظر بگیرید. برای راحتی بهتر می‌توانید مراحل زیر را طی کنید:

مرحله یک: انتخاب نوع پمپ
از محور افقی متراژ زیربنای ساختمان و از محور عمودی طبقه ساختمان خود را انتخاب کنید.
محل تلاقی نوع پمپ مناسب برای شماست. توجه داشته باشید باید سه پیش فرض را رعایت کنید. کنتور هر واحد باید مجزا و تفکیک شده باشد.
منبع ذخیره آب وجود داشته باشد و پمپ مستقیما نصب نشده باشد.
پمپ هم تراز با کنتور و یا زیر تراز کنتور نصب شده باشد.
متراژ واحد 70 متر 100-70 متر 150-100 متر 150-200 متر 200 متر
طبقه همکف نیم اسب بشقابی نیم اسب محیطی یک اسب بشقابی یک اسب دو پروانه
طبقه اول نیم اسب بشقابی یک اسب بشقابی یک اسب دو پروانه 1/5 اسب دو پروانه
نیم اسب محیطی
طبقه دوم نیم اسب محیطی یک اسب بشقابی 1/5 اسب دو پروانه تماس بگیرید
طبقه سوم یک اسب بشقابی یک اسب بشقابی 1/5 اسب دو پروانه تماس بگیرید
طبقه چهارم یک اسب جتی 1/5 اسب دوپروانه تماس بگیرید
یک اسب جتی
طبقه پنجم یک اسب جتی 1/5 اسب دو پروانه تماس بگیرید
یک اسب جتی
طبقه ششم یک اسب محیطی 1/5 اسب جتی 1/5 اسب جتی دو اسب دو پروانه تماس بگیرید
یک اسب محیطی
مرحله دو: انتخاب برند و مدل پمپ
در سمت راست جدول، شما ‌می‌توانید نوع پمپی که در مرحله یک پیدا کردید را ببینید و مدل های موجود آن در پنج برند توصیه شده توسط کالاصنعتی مشاهده کنید. همچنین اطلاعات دیگری همچون میزان گارانتی و زمان ارسال محصول را ببینید. در جدول زیر ما سعی کرده‌ایم پیشنهاد خود را برای برخی از محصولات ارائه کنیم.

با کلیک بر روی هر مدل شما می‌توانید اطلاعات بیشتری درباره آن ببینید و به صفحه خرید محصول وارد شوید.

نوع پمپ

لئو

الکتروژن

موتوژن

پنتاکس ایرانی

ارس سیستما
گارانتی

24 ماه

18 ماه

18 ماه

12 ماه

24 ماه 12 ماه
زمان ارسال 3 روز کاری 2 روز کاری 3 روز کاری
بشقابی

نیم اسب

ACm37

-

-

-

- TC50
یک اسب

ACm75

CM100

MO-CM100

CM100/01

CM100/01 TC100
محیطی

نیم اسب

APm37

KPm50

-

PM45

PM45 TT50
یک اسب

APM75

-

-

PM80

PM80 -
پمپ جتی

یک اسب

AJM75H

CAM100

MO-CAM100

CAM100/00

CAM100/00 JET100
یک و نیم

AJM110H

-

-

-

- JET150
دو پروانه

یک اسب

2ACM75

-

-

CB100/01

- -
یک و نیم

2ACM110

CB160

-

CB160/01

CB160/01 BTC25/160C
دو اسب

2ACm150H

CB210

-

CB210/01

CB210/01 BTC25/160BC
مراحل انتخاب پمپ آب خانگی بر اساس هد و دبی
محاسبه دبی
محاسبه هد
انتخاب نوع پمپ
مراجعه به منحنی مشخصه پمپ
انتخاب پمپ آب خانگی به طور کلی به دو پارامتر هد و دبی وابسته است. با داشتن دو مقدار هد و دبی می‌توان از روی نمودارهای مشخصه هر پمپ، مدل پمپ مناسب را انتخاب کرد. هر یک از مراحل ممکن است تأثیر قابل توجهی در کارایی، عمر و هزینه‌های پمپ داشته باشد. انجام نادرست مراحل راه اندازی ممکن است باعث کاهش عمر پمپ، خرابی زودرس، افزایش هزینه‌ها و بروز مشکلات دیگر شود. در زیر 4 مرحله انتخاب پمپ آب خانگی به ترتیب ارائه شده است.

1) محاسبه دبی لازم پمپ خانگی
محاسبه دبی لازم در پمپ آب خانگی بر اساس نیاز آبی و فشار مورد نظر صورت می‌گیرد. این محاسبات به منظور انتخاب پمپ مناسب با ظرفیت و فشار مناسب برای سیستم آبیاری و دیگر نیازها انجام می‌شود. دبی میزان جریانی است که پمپ در واحد زمان می‌تواند پمپاژ کند. برای محاسبه میزان دبی لازم در ساختمان دو روش وجود دارد:

محاسبه دبی بصورت دقیق بر اساس جداول موجود در مقررات ملی ساختمان (روش SFU)
محاسبه تخمینی دبی
روش دقیق دبی مورد نیاز با استفاده از جداول SFU
در این روش با استفاده از جدول SFU برای لوازم بهداشتی مختلف ساختمان، با جمع‌کردن مقدار SFU لوازمی که در ساختمان استفاده می‌شود مقدار کل SFU بدست می‌آید. البته به دلیل اینکه معمولا بطور همزمان از لوازم بهداشتی استفاده نمی‌شود باید از ضریب همزمانی نیز در حاصل جمع استفاده کرد که برای اطلاعات تکمیلی‌تر می‌توان به مبحث 16 مقررات ملی ساختمان مراجعه کنید.

در قسمت پ 1-2 از مبحث 16 مقررات ملی ساختمان مربوط به تعیین حداکثر مصرف لحظه‌ای آب هر یک از لوازم بهداشتی ساختمان با واحد S.F.U در جدول پ 1-2-2 مقررات ملی ساختمان آورده شده است.

جدول مقدار s.f.u برای لوازم بهداشتی

مقدار حداکثر جریان آب (دبی) برای دو حالت استفاده از توالت با شستشوی فلاش تانک یا فلاش ولو با توجه به مقدار SFU بدست آمده از قسمت قبل و برحسب گالن بر دقیقه یا لیتر بر ثانیه در جدول زیر از مبحث 16 مقررات ملی ساختمان آورده شده است.

جدول دبی بر حسب SFU

مثال محاسبه دبی مصرفی ساختمان با روش SFU:

ساختمان 4 طبقه با 8 واحد داریم. در هر واحد ساختمان یک توالت خصوصی با فلاش والو، یک دستشویی، یک دوش، یک سینک آشپزخونه، لوازم بهداشتی یک حمام کامل و یک ماشین ظرفشویی وجود دارد. مقدار دبی برحسب لیتر بر دقیقه را محاسبه کنید.

مطابق با جدول SFU توالت با فلاش والو 6، دستشویی 0.7، دوش 1.4، سینک آشپزخونه 1.4، لوازم بهداشتی حمام با فلاش ولو 7 و ماشین ظرفشویی 1.4 است. مجموع SFU برای یک واحد مقدار 17.9 می‌شود. حال برای کل تعداد واحدهای ساختمانی لازم است تا مقدار SFU یک واحد را در 8 ضرب کرد. مقدار SFU کل ساختمان 143 محاسبه می‌گردد. حال با رجوع به جدول بعدی و با در نظر گرفتن SFU به مقدار بزرگتر موجود در جدول یعنی 160 برای سیستم با فلاش والو، دبی 5.1 لیتر بر ثانیه یا 306 لیتر بر دقیقه بدست خواهد آمد.

مطابق با جدول موجود در مقاله محاسبه هد و دبی پمپ، ضریب همزمانی مصرف آب برای 8 واحد ساختمان 0.45 در نظر گرفته می‌شود. بنابراین مقدار دبی کل 138 لیتر بر دقیقه بدست می‌آید.

روش تخمینی دبی
به منظور محاسبه تقریبی دبی مورد نیاز ساختمان برای یک واحد 100 متری حدودا 60 لیتر بر دقیقه درنظر گرفته می‌شود. لذا برای یک ساختمان 4 طبقه و 8 واحدی، دبی کل ساختمان 480 لیتر بر دقیقه تخمین زده می‌شود که با ضریب هم‌زمانی مقدار 216 لیتر بر دقیقه بدست می‌آید و علت اختلاف بخاطر خطای تقربی‌بودن است.

2) محاسبه هد لازم
هد پمپ میزان ارتفاعی است که پمپ می‌تواند پمپاژ کند تا در دورترین واحد ساختمان را جوابگو باشد. برای محاسبه هد پمپ یک ساختمان ابتدا از محل نصب پمپ تا دورترین شیر مصرف‌کننده در آخرین طبقه ساختمان میزان ارتفاع اندازه‌گیری می‌شود. و سپس مقدار افت فشار اتصالات و فشار مورد نیاز پشت شیرها به عدد قبلی اضافه می‌شود. (در مقاله محاسبه هد پمپ، فرمول و توضیحات کامل آورده شده است)

کلیک کنید

 

مثال محاسبه هد مورد نیاز پمپ:

یک ساختمان 4 طبقه 8 واحدی و پیلوت‌دار داریم. طول طولانی‌ترین مسیر 30 متر بوده و در طول مسیر لوله‌کشی آب، 15 زانویی 90 درجه، 10 زانویی 45 درجه و دو شیر کنترل وجود دارد. با فرض قطر لوله 1 اینچ مقدار هد ساختمان را محاسبه کنید.

هر طبقه مسکونی 3 یا 3.5 متر در نظر گرفته می‌شود برای یک ساختمان 4 طبقه پیلوت‌دار که طبقه اول از ارتفاع 3.5 متری شروع می‌شود، میزان ارتفاع 14 متر می‌باشد. مقدار طول معادل اتصالات مطابق با جدول مبحث 16 مقررات ملی ساختمان، برای زانویی 90 درجه 0.52، برای زانوی 45 درجه 0.4 و برای شیر کنترل 2.04 می‌باشد. فشار پشت شیرها حدود 2 بار درنظر گرفته می‌شود که این فشار معادل 20 متر ستون آب است. در انتها با توجه به فرمول، هد مورد نیاز ساختمان برای انتخاب پمپ محاسبه می‌شود.

Report this page